CityHUB on vähentänyt keskustan autoliikennettä

Puutorin CityHUB-lähijakeluasema on toiminut keskustalogistiikan tukikohtana nyt puolen vuoden ajan. Sen vaikutukset näkyvät jo Turun keskustassa jakeluautojen määrän vähenemisenä ja autottoman kauppa-asioinnin lisääntymisenä.

Puutorin CityHUB-asemalla toimivat DHL Express ja Turun Osuuskauppa ovat molemmat olleet hyvin tyytyväisiä toimintaan.

Animaatiotuotanto Doop dmp Oy

Puutorin CityHUB

Kokemuksemme ovat erittäin positiivisia, sanoo DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel.

Puutorin CityHUB on palvellut tehokkaasti Turun keskustan nouto- ja jakelutoimintaamme, ja asiakkaat ovat myös varsin hyvin löytäneet ja ottaneet omakseen siellä sijaitsevan Express-lähetysten nouto- ja lähetyspisteen. Suunnitelmamme CityHUBin käytön laajentamiseen uusilla konsepteilla ovat jo pitkällä ja varmistuvat lähiaikoina.

DHL Expressin pyöräjakelu on ollut huomattavasti autojakelua tehokkaampaa. Aikaa ei ole kulunut pysäköintipaikkojen etsimiseen ja jakelussa on voitu hyödyntää kevyen liikenteen väyliä. Sähkö jakelupyörille tuotetaan aurinkopaneeleilla. Uuden toimintamallin ansiosta saavutettava hiilidioksidipäästöjen vähennys on arviolta noin 3000 kg vuodessa.

TOK:n Kauppakassi-palvelu on myös lähtenyt lennokkaasti liikkeelle. Ensimmäisten kuukausien aikana käyttäjämäärä moninkertaistui, vaikka markkinointia ei juurikaan tehty. Lähialueen ihmiset ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan. CityHUBiin voi tilata tuotteita Prisman laajasta valikoimasta ja näin uusi palvelu on tukenut autotonta kauppa-asiointia.

CityHUB on osa Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanketta ja Smart and Wise Turku -kärkihanketyötä. CityHUBin kautta on saatu paljon hyödyllistä tietoa sekä kokemuksia lähijakeluaseman toimivuudesta ja mahdollisuuksista keskusta-alueella. Kokemusten ja positiivisten palautteiden perusteella on todennäköistä, että lähijakeluasemamallinen toiminta laajenee jatkossa kaupunkien keskustoissa kevytjakelun yleistyessä.