Turkuun avataan 17.5.2019 ensimmäinen lähijakeluasema, joka kantaa nimeä CityHUB. Asema sijoitetaan Turun Puutorille, joka on optimaalinen sijainti keskusta-alueen kevytjakelulle. CityHUBia isännöi Turun kaupunki (Citylogistiikan uudet ratkaisut -projektin puitteissa).

Lähijakeluaseman tarkoitus on vähentää jakeluautojen määrää keskustassa ja tukea hiilineutraalia logistiikkaa. Asema rakennetaan IntLog Oy:n toimittamista siirrettävistä moduulitiloista. Energiaa hubiin saadaan katolle sijoitetusta aurinkosähköjärjestelmästä. Hubilla on tilaa ainakin kahdelle yritykselle samanaikaiseen toimintaan.

Hubilla toimivat DHL Express (Finland) Oy sekä Turun Osuuskaupan Kauppakassi -palvelu.

DHL tuo päivän aikana jaettavat lähetykset hubille autolla. Tämän jälkeen polkupyöräkuriirit jakavat lähetykset keskustan alueelle ja illansuussa auto käy hakemassa palautettavat lähetykset takaisin lentoaseman terminaaliin. Hubilla toimii myös DHL Expressin Servicepoint nouto- ja lähetyspalveluineen. Autoja ei siis käy Puutorilla kuin pari kertaa päivän aikana.

Kauppakassipalvelu toimii itsepalveluperiaatteella ja avataan kesän 2019 aikana.

Jatkossa hubin ympärillä tullaan tekemään nopeita kokeiluja erilaisilla teemoilla, jotka liittyvät kaupunkilogistiikan kehittämiseen, päästöjen vähentämiseen ja erilaisten kevytkuljetusvälineiden testaamiseen. Kokeilut toteutetaan yhdessä yritysten kanssa ja niihin liittyvät haasteet julkaistaan Hilma-järjestelmään.

CityHUB toimii Puutorilla aluksi 12 kk, jolloin voidaan kokeilla konseptin toimivuutta kaikkina vuodenaikoina.

Mikäli yritykselläsi on kehitysideoita tai toimintamalliajatuksia kaupunkilogistiikan kehittämiseen, ota rohkeasti yhteyttä projektihenkilöstöön.